Hoe herken je een #1 zorgverlener?

0

Geschikt of ongeschikt? Aangenomen of nee, sorry wij zoeken nog even verder. Het werven en selecteren van zorgverleners is een serieuze werk bij Zorgaannederland. Maar wat doen wij anders dan alle andere zorgbureau’s?

Kennismakingsgesprek met zorginstelling

Persoonlijk en dichtbij is een van onze kernwaardes waarnaar wij handelen. Dit geldt ook voor de contacten met de instellingen voor zover dat  mogelijk is door de corona zullen wij de kennismaking in persoon te doen om beter beeld van de locatie en cliënten te krijgen.  Tijdens een kennismakingsgesprek proberen wij de instelling, locatie en cliënten  behoefte te begrijpen om de juiste zorgverlener aan te koppelen.

Voorselectie potentiële zorgtopper

Zorgaannederland beschikt over een op maat gemaakte backend waarin wij alle zorginstellingen en zorgverleners hebben opgenomen. Een van de voordelen van onze backend is dat wij deze dusdanig hebben ingericht waarin wij kunnen werken met tags. Dat wil zeggen dat de competenties van de zorgverlener door het systeem wordt gekoppeld aan de behoefte van de zorginstelling. Deze tags identificeren wij tijden een kennismakingsgesprek met de instelling. Dit betekent dat het systeem al kandidaten heeft voorgeselecteerd die geschikt zijn voor een potentiële zorg aanvraag. Dit is een manier van werken waarin Zorgaannederland uniek is in de werving en selectie. 

Zorg aanvraag

Voordat de zorginstelling een opdracht bij ons uitzet zijn er al enkele warme contactmomenten geweest. Deze voorcontact momenten resulteert in dat wij snel en doelgericht de opdracht kunnen vullen. Wij vullen een zorg aanvraag meestal binnen enkel uren met behulp van onze data base en op maat gemaakte backend.

Selectie van de juiste zorgtopper

Hoe selecteren wij de juiste zorgverlener? Waar kijken wij naar? Waarom kijken wij naar deze competenties?

Om te kunnen werken via Zorgaannederland is het mogelijk om te reageren op een opdracht, middels een open sollicitatie of worden aangedragen door mede zorgverleners. De aanvraag wordt in behandeling genomen. Alvorens wij een zorgverlener uitnodigen voeren wij aantal check uit middels geüpload documenten. 

  • Welke diploma’s 
  • Welke certificaten
  • De werkervaring
zodra een aanmelding voldoen aan de bovenstaande eisen dan nodigen wij deze persoon uit voor een persoonlijk gesprek. In dit gesprek zullen wij alle competenties en kwaliteiten van de zorgverlener in kaart brengen. 
basis en aanvullende kennis
Naast de basis eisen waaraan een zorgverlener dient te voldoen hebben wij ook aanvullende eisen. Een daarvan is basis kennis systeem beheer. Door de jaren heen komen wij bij vele instellingen en hebben goed beeld van de systemen die worden gebruikt door de organisaties. Indien de situatie het toe laat zullen wij een zorgverlener alvorens hij op een opdracht wordt gezet voorkennis verschaffen over de systemen die door de zorginstelling wordt gebruikt. Het doel is dat onze krachten vlekkeloos een dienst kunnen vervullen zowel voor de cliënten als voor de collega’s. Dus rapporteren en correct aftekenen van medicatie dienst te gebeuren in daarvoor bedoelde systemen. 

Plaatsen en monitoren dienst(en) zorgtopper

Zoals aangegeven vullen wij een zorg aanvraag meestal binnen enkele uren. Met dank aan onze systeem en aan de bewezen werkwijze van zorgaannederland. Voor een zorgverlener is niets erger dan niet voorbereid en niet goedgeïnformeerd op een zorg opdracht te worden gezet. Toch komt dit veel te vaak voor. Wij van zorgaannederland hebben deze wijze van werken meerdere malen ondervonden bij andere zorgbureau’s. Met als gevolg dat er er een winnaar is en dat is de zorgburau; de cliënten krijgen niet de tijd en aandacht die zijn verdienen, instelling en locatie betaalt voor niet ontvangen zorg, de zorgverlener kan niet laten zien wat hij kan en de zorgbureau koppelt de zorgverlener niet aan de instelling en blijft hiervoor buitenschot. De werkwijze is niet waar zorgaannederland voor staan. Bij zorgaannederland willen wij juist dat dezelfde zorgverlener bij dezelfde instelling komt en dat er zo min mogelijk wordt gewisseld. De cliënten zullen hier meeste baat bij hebben. Zij hebben een vertrouwd gezicht over de vloer en kunnen hierdoor ook beter hun dag doorkomen. De instelling en locatie weet wie er komt en wat de verwachting kan zijn. De zorgverlener kan laten zien wat hij in huis heeft en wij van zorgaannederland hebben een tevreden instelling en zorgverlener.

 

Van evalueren kun je leren

Waarin wij als zorgaannederland onderscheidend willen zijn is de communicatie met de zorginstelling en met de zorgverleners. Als bemiddelingsbureau wil je van alle aspecten (goed of fout) op de hoogte zijn. Dit doen wij door middel van evaluaties met de zorginstelling en zorgverleners. In het verleden hebben wij gemerkt dat een zorgbureau pas contact opneemt als het te laat is. Wij willen voorkomen dat het fout gaat. 

Samenvatting

Zorgaannederland is opgezet door echte zorgverleners die werkzaam zijn en zijn geweest in binnen diverse zorginstellingen. De ervaring in de praktijk is de kracht van zorgaannederland. Weten wat er speelt is voor zorgaannederland de drijfveer om elke dag een passend aanbod te bieden.

Door de geavanceerde backend van zorgaannederland is de behoefte analyse vanuit de zorginstellingen helder en altijd up to date. De werving en selectie van zorgverlener wordt met behulp van de enorme database doelgericht gedaan. Zorgaannederland is gericht op het bieden van zorg op maat om dit te kunnen realiseren wordt goede communicatie met de partijen leidend gezien.